Pleaser en aanpakster zetten schouders onder Hofstede Villetta: ‘Dit is een kans die we nooit meer krijgen’

ZONNEMAIRE – De verhuisdozen staan nog ingepakt, maar achter de gevel van Hofstede Villetta in Zonnemaire is het direct knallen. De nieuwe eigenaren Oscar Antonisen en Wyona Praet maken in dat kleine Schouwen-Duivelandse dorp hun droom waar. 

Op maandag stapten Antonisen en Praet (beiden 37 jaar) met hun kinderen Vesper (2) en Logan (11 maanden) de drempel van de oude Zonnemairse boerderij over. Vrijdag arriveerden de eerste B&B-gasten. En zaterdag werd tijdens de Route Culinair Zonnemaire al een vijfgangendiner gepresenteerd. De kop is er af voor het jonge gezin uit Nieuw- en Sint Joosland. De twee verkochten hun huis daar en zegden hun baan op. ,,We zagen dit op Funda voorbij komen en dachten: dit is een kans die krijgen we nooit meer.”

Oude dorpsboerderij

Ik vind het ontzettend leuk om voor mensen te koken en ze ervan te zien genieten. Ik ben altijd al een pleaser geweest

Oscar Antonisen, Kok en samen met zijn vrouw eigenaar van Villetta

Dat huis op Walcheren? Daar konden ze oud worden. En verhuizen met kinderen? Nee, dat zouden ze écht nooit doen. Tot ze anderhalf jaar geleden Villetta te koop zagen staan. Een bed & breakfast, ondergebracht in een oude dorpsboerderij uit 1841. Met ruimte voor 30 gasten, verdeeld over 12 ruimtes. Van een appartement tot een studio en zelfs een eenpersoonskamer. Antonisen, Middelburger van geboorte, stond op dat moment bij Auberge Des Moules in Philippine achter de pannen. Praet, Zierikzeese van oorsprong, zat in de in- en verkoop bij een staalbedrijf.  De omvang van het Zonnemairse etablissement (,,Het is eigenlijk meer een klein hotel of pension”) maakt het mogelijk er samen een boterham aan te verdienen. Plannen hebben de jonge ondernemers genoeg.

Behalve het serveren van ontbijt gaat Antonisen drie avonden in de week koken voor zijn gasten. ,,Ik vind het ontzettend leuk om voor mensen te koken en ze ervan te zien genieten. Ik ben altijd al een pleaser geweest. Het mooiste is om mensen te verrassen met dingen die ze normaal niet lusten en daar dan nét iets anders mee te doen.” De bed & breakfasttarieven bieden ook Schouwen-Duivelanders de kans eens uit te pakken, verwacht hij. ,,Lekker dineren en wijnen. En daarna rol je hier zo je bed in.”

Farmhemian

Binnenkort wordt een professionele keuken geïnstalleerd. En de kamers krijgen één voor één een metamorfose. Stijltje farmhemian; een combinatie van landelijk leven met bohemian. Op langere termijn hebben de twee nog grootsere plannen. De zolder van de oude boerenschuur biedt alle ruimte om de boel drastisch her in te richten. Stapje voor stapje, kijken Antonisen en Praet vooruit. In de woonkamer van de hofstede mixen gezin en gasten vooralsnog moeiteloos. Kinderspeelgoed versus professionele koffiemachine. ,,Die persoonlijke touch willen we overal doorvoeren. Professioneel, maar ook informeel. Dat is précies zoals we het voor ons zien.” 

Bron: https://www.pzc.nl/