Ik vertrek…maar dan in Nederland

Bijna anderhalf jaar geleden zagen wij op Funda B&B Villetta te koop staan. Wat begon als oriënterend kijken, werd al snel ‘dit is een kans die we niet kunnen laten lopen’. Maar dan….hoe gaan we dit aanpakken; lees Wyona was zwanger van Logan, dus is dit wel een goed plan?

We besloten toch stappen te ondernemen en waren al snel in gesprek met de banken, taxateurs, bouwkundig inspecteurs en de gemeente. Doordat hier en daar wat fouten werden gemaakt (buiten ons om) verliep onze planning niet zo soepel als gehoopt. We wilden de overname per mei 2019 rond hebben, dit liep helaas wat vertraging op en schoof door naar 16 december 2019.

Achteraf gezien heeft het zo moeten zijn. Toen we eenmaal akkoord van de bank hadden, leek het wel alsof het hele universum met ons meewerkte om te zorgen dat alles zou lukken. Ons huis was binnen een week verkocht, onze tweede auto konden we zonder tussenhandel ook goed kwijt en we vonden zonder problemen leveranciers voor producten als een reserveringssysteem (recranet), zuivel (erik murre) en kofie (de zeeuwse branding).

Helaas leek het universum zelfs zodanig mee te denken dat we onlangs één van onze poezen nog hebben moeten laten inslapen. Het beestje was 13 jaar oud en had de vervelende gewoonte om op de voordeurmat te plassen (zoveel mogelijk naar buiten dus, maar in de winter elke avond kranten plaatsen) en we wisten nog niet precies hoe we dit zouden moeten oplossen in de Hofstede. Want dat het een probleem was, dat was zeker. Dat is nu opgelost, maar dit was niet de oplossing die we wilden! Helaas hadden we hier niks over te zeggen.

De afgelopen paar weken werd het avontuur nog echter; we zijn verhuisd naar een tijdelijk (vakantie)huis (arcadia), Oscar heeft afscheid genomen van zijn baan, de kinderen gaan niet meer naar hun vertrouwde opvang en zijn we vrijwel fulltime bezig geweest met de veelal digitale voorbereidingen (zie de chaos op de foto). Wat we de afgelopen periode geleerd hebben?

  • Heb geduld (vooral voor Wyona een uitdaging).
  • Misschien gaat het niet zoals je wilt, maar uiteindelijk komt het goed.
  • Blijf praten, zowel met elkaar (wat willen we en waar gaan we heen) als met je omgeving; daar komen soms de beste ideeën door naar boven.
  • Neem ook de tijd voor elkaar en de kinderen; soms vergeet je dit gewoon. Maar juist om dit samen te kunnen doen , hebben we deze stap genomen. Wel zo fijn als je elkaar nog leuk vindt als het eenmaal zo ver is 😉.

Achteraf gezien was de planning voor de overname in mei ook niet handig geweest met een baby van 4 maanden oud, vrijwel geen voorbereidingstijd voor bv een logo, naamswijziging en het bedenken van wat precies ons concept wordt. Daar hebben we nu wel tijd voor gehad en we staan te trappelen om aan de slag te mogen!

Nog een paar dagen en dan hebben we de sleutel…eindelijk!!