Wat een zomer…

​We hebben onze vuurdoop wel gehad deze zomer! Nadat we weer open mochten (verplichte sluiting vanwege Corona door de Veiligheidsregio in Zeeland) was het binnen 2 weken van 0 naar 100. We zaten in één keer helemaal vol. Heel fijn, maar tevens een hele steile leercurve. De zomer is bijna voorbij en we kunnen ondertussen wel een aantal dingen opnoemen die we geleerd hebben:

 • Er valt geen peil op te trekken of gasten vroeg of laat komen ontbijten, de ene dag is iedereen er om half 9 en de volgende dag komen ze pas rond kwart over 9/half 10 binnen. Zeker door de anderhalve meter maatregel is het daardoor moeilijk in te schatten of we alle gasten gelijk aan tafel kunnen plaatsen als ze komen, maar gelukkig heeft dit probleem zich vrijwel niet voorgedaan.
 • Als gasten voor het eerst komen ontbijten kiest 90% voor een klassiek broodontbijt, de dag erna wordt er vaak voor het homemade granola ontbijt gekozen en dit is hierdoor stiekem een kleine favoriet aan het worden.
 • Jongens laten graag hun onderbroeken achter; of het nu tussen het bed gestopt is of in een nachtkastje; we hebben er al opvallend veel gevonden (territoriumdrift 😉 ?)
 • Het is even wennen dat iedereen onze naam weet en dat we dus zomaar aangesproken worden met; ‘zeg Oscar…’ of ‘Hallo Wyona’. Onze eigen gasten kennen we vaak wel van gezicht, maar ook gasten van de omliggende vakantiehuisjes weten wie we zijn, maar andersom is dat soms wat lastig.
 • Doordat elk verblijf bij ons een eigen ingang aan de buitenkant heeft, hebben we weinig aanpassingen hoeven doen t.a.v. de corona maatregelen. We hebben de gang die door schuur heen loopt gesloten, maar eigenlijk merkt niemand hier iets van. Heel fijn!
 • 99 van 100 gasten zijn vrolijk omdat ze op vakantie / een nachtje weg zijn en dat is heel fijn werken!
 • Soms vergeet je wel eens dat er gasten zijn, als je dus aan het schoonmaken bent en hardop meezingt….kunnen zij dit horen. Gelukkig konden ze dit wel waarderen…meer doordat ze daardoor wisten dat ik het naar mijn zin had, dan dat het mooi gezongen was (want dat was het niet kan ik je vertellen 😉 )
 • Hoewel het voor ons soms wat lastig is om Vesper (3,5) en Logan (1,5) rond ons heen te hebben, vinden gasten het alleen maar leuk om te zien. Daar maken we soms dan ook maar gebruik van als het lastig is om oppas te vinden.
 • Omdat het nieuw is dat er ook diner geserveerd wordt, zijn gasten soms wat voorzichtig qua verwachtingen en het is erg leuk om te zien hoe Oscar zijn gerechten in de smaak vallen! De verbazing op gezichten is het allemaal waard.
 • Het is leuk! Het is hard en veel werken, zeker op de dagen dat we ook diner serveren, maar het is vooral erg leuk! We hebben nog geen moment spijt gehad dat we het roer om hebben gegooid en hiervoor gekozen hebben. We zouden het gelijk weer doen.
 • en last but not least en dit hebben we al vaker gezegd; maar wat zijn we blij met onze families! Zonder hen hadden we het deze zomer echt niet gered. Wederom en nogmaals dank jullie wel!
De echte top is er na dit weekend vanaf, maar de komende weken hebben we het (gelukkig) nog druk genoeg moet gasten en daarna gaan we op ons gemak eens kijken wat we nog allemaal kunnen bijschaven en aanpassen om te zorgen dat het nog fijner voor de gasten wordt om bij ons te verblijven.
 
Kleine stapjes, maar wel stapjes vooruit! En het bord ‘fully booked’? Dat mag doordeweeks weer even opgeborgen worden en dat is helemaal prima.