+++Op volle toeren+++

De afgelopen periode hebben we niet zo heel veel online gedeeld en dat is niet omdat we niks te vertellen hebben, maar gewoon omdat we het zo druk hebben. Vandaag toch even de tijd genomen om te gaan zitten en een kleine update van ons reilen en zeilen te geven.
 
Hoewel het weer niet helemaal meewerkt, is het momenteel hoog zomer en zitten we vrijwel elke dag helemaal vol geboekt. En met 12 verschillende kamers en appartementen en in totaal 30 bedden, is dat heel erg fijn!
 
Dit houdt in dat we ’s morgen zodra we beneden komen, gelijk aan de slag gaan met het ontbijt voor alle gasten (ongeveer zo’n 15 tot 25 ontbijtjes per keer), vaak nog voordat we zelf hebben ontbeten.
 
De gasten krijgen hun ontbijt tussen half 9 en 10 uur en daarna beginnen we gelijk met alles op te ruimen en af te wassen. Rond 11 uur zijn alle gasten die vertrekken uitgecheckt en kan er aan de slag worden gegaan met het schoonmaken van de kamers. Om 14 uur kunnen nieuwe gasten weer inchecken, dus dit is vaak even aanpoten (en dit hoeven we niet alleen te doen. We hebben goede hulp!)
 
Tussen 14 en 18 uur komen de nieuwe gasten aan en we hopen altijd dat iedereen voor ons avondeten binnen is, maar jullie raden het al, heel vaak komt er dan nog precies iemand binnen. En dat is helemaal oké!
We kunnen er uiteraard ook voor kiezen om iets later te eten als iedereen al binnen in, maar met onze kinderen van 2 en 4 jaar is dat ook niet helemaal ideaal, dus daarom gewoon beginnen met eten en dan zien we het wel!
 
Tussen bovenstaande door beantwoorden we alle e-mailtjes en telefoontjes met vragen over reserveringen, kamers en diner, maar bv. ook om het telefoonnummer van de huisarts door te geven bij kleine ongelukjes van vakantiegangers in de omgeving.
Omdat Oscar alle voorbereidingen voor het diner op vrijdag en zaterdag zelf doet, is hij hier ook nog een aantal uur in de week mee bezig en daarnaast probeer ik (Wyona) de administratie bij te houden waardoor de computer ook nog redelijk vaak bezet is.
 
Dan komen er vaak nog bestellingen binnen (o.a. van de wasserij en groothandel) en tussen al deze bezigheden lopen Vesper en Logan het merendeel van de tijd vrolijk rond.
 
Gelukkig zijn de opa’s en oma’s altijd dicht in de buurt om op te passen en daarnaast hebben ze alle vier ook nog hun eigen taken 😉 (al dan niet gewild); Opa Gerrie is meester grasmat (het gazon ligt er strak bij!) Oma Joke kan altijd op onverwachte momenten helpen om een kamer schoon te maken. Opa Peter is de klusjesman in geval van een lekkend dak (en alle andere ongemakken die plotseling ontstaan) en Oma Hester weet op de computer haar weg te vinden als back-up voor de administratie. #familiebedrijf
 
Het is een avontuur en een uitdaging, maar zoooo leuk met alle enthousiaste en tevreden gasten.